Múzeum TANAP na týždeň zatvoria

NETKY.SK • 22 September 2010, 11:39 • 2 min
Múzeum TANAP na týždeň zatvoria

Múzeum TANAP na týždeň zatvoria

slovakia

left justify in out

img

Múzeum Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách bude od štvrtka 23. septembra do nasledujúceho štvrtka 30. septembra zatvorené. Dôvodom je dezinsekcia, deratizácia, dezinfekcia a fumigácia (plynovanie) expozície Múzea, depozitárov, múzejných a knižničných zbierkových fondov. „Správca Múzea TANAP - Štátne lesy TANAP - sú povinné pravidelne vykonávať dezinsekciu, deratizáciu, dezinfekciu a fumigáciu objektov Múzea pre zachovanie zbierok, bezpečnosť a ochranu zdravia návštevníkov,“ informovala Lenka Burdová zo Štátnych lesov TANAP. Premietanie filmov v Infocentre Múzea bude verejnosti sprístupnené až od 8. októbra.

Múzeum Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici oboznamuje návštevníkov s charakterom tatranskej prírody, jej ochranou a dejinami sprístupňovania Tatier. Patrí medzi najnavštevovanejšie múzeá svojho druhu na Slovensku. Ročne ho navštívi okolo 50 000 návštevníkov. Výstavná časť múzea je rozdelená na prírodovednú, prírodoochranársku, historickú a etnografickú. Múzeum TANAP vzniklo v roku 1957. Prvé tri roky sídlilo v Podtatranskom múzeu v Poprade. Od roku 1968 sídli Múzeum v súčasnej budove, ktorá bola postavená ako jedna z prvých účelových muzeálnych novostavieb na Slovensku.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies