Múzeum tábora Auschwitz-Birkenau odporúča rezervovať si návštevu vopred

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:27 • 2 min
Múzeum tábora Auschwitz-Birkenau odporúča rezervovať si návštevu vopred

VARŠAVA - Vedenie štátneho múzea Auschwitz-Birkenau vyzvalo potenciálnych návštevníkov táborového komplexu, aby si čas svojej návštevy zabookovali vopred prostredníctvom webovej stránky.

slovakia

left justify in out

Námestník riaditeľa pamätníka Andrzej Kacorzyk vysvetlil, že na vstupy do areálu treba v istých hodinách čakať pomerne dlho. Podľa agentúry AP odvolávajúcej sa na vedenie múzea je záujem o prehliadku bývalého nacistického koncentračného tábora taký veľký, že hrozí, že budú nútení návštevníkov odmietať. Preto vedenie múzea odporúča zarezervovať si čas návštevy vopred a on-line.
     

Zo štatistiky múzea vyplýva, že tento rok Auschwitz-Birkenau navštívilo už viac ako 250.000 ľudí, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku nárast o 40 percent. Za celý rok 2014 zaregistrovali v bývalom tábore rekordného 1,5 milióna návštevníkov. Agentúra AP uviedla, že v januári toho roku uplynulo 70 rokov od oslobodenia koncentračného tábora, čo je možno dôvod nárastu záujmu o návštevu tohto pamätného miesta.
     

Počas druhej svetovej vojny v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau zahynulo približne 1,5 milióna ľudí predovšetkým židovského pôvodu, a to v plynových komorách, v dôsledku vyhladovania alebo ťažkých prác. Konali sa tu aj nehumánne experimenty, ktoré sú spájané najčastejšie s menom lekára Josefa Mengeleho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies