Múzeum slovenskej dediny ožije fašiangovou atmosférou

NETKY.SK • 16 Február 2014, 13:48 • 2 min
Múzeum slovenskej dediny ožije fašiangovou atmosférou

MARTIN - Bujarú fašiangovú atmosféru ponúkne v nedeľu 23. februára návštevníkom Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNK) v Martine – Jahodníckych hájoch prvé tohtoročné podujatie "Už sa fašiang kráti".

slovakia

left justify in out

Do programu sa podľa kultúrno-propagačnej manažérky Múzea slovenskej dediny SNK v Martine Jaroslavy Ďurdíkovej môžu zapojiť aj návštevníci, ktorí prídu v maske a doplnia sprievod. „Maskovaní návštevníci majú vstup voľný. Zaspievať a zatancovať si budú môcť spolu s rôznymi maškarami vo fašiangovom sprievode, v ktorom nebudú chýbať napríklad chlap v koši, turoň, sitárik, slamenár či jazdec na drevenom koni,“ uviedla Ďurdíková.
 

V sprievode masiek sa predstavia aj členovia folklórnej skupiny Sliačanka z Liptovských Sliačov s „fašiangovou bursou“. „Členovia folklórnej skupiny z Bystričky pochovajú za sprievodu plačiek milovanú basu, ktorá bude odpočívať až do vzkriesenia po Veľkej noci. Pripravené sú aj fašiangové špeciality, čajovňa i občerstvenie krčme z Oravskej Polhory. Nebudú chýbať ani ukážky remeselnej výroby spojené s predajom. Každý päťdesiaty návštevník dostane voľnú vstupenku na rok 2014 do všetkých expozícií SNM v Martine,“ dodala kultúrno-propagačná manažérka Múzea slovenskej dediny SNK v Martine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona