Múzeum o histórií mesta vznikne vďaka projektu cezhraničnej spolupráce Slovenskej a Českej republiky

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 17:59 • 2 min
Múzeum o histórií mesta vznikne vďaka projektu cezhraničnej spolupráce Slovenskej a Českej republiky

TRENČÍN – Partizánske oslavuje v tomto roku 75. výročie svojho založenia. Okrúhle výročie si chce samospráva pripomenúť aj vďaka mestského múzeu, ktoré by malo ešte tento rok vzniknúť v priestoroch knižničného klubu. Ako informoval primátor Partizánskeho Jozef Božik, múzeum o histórií mesta vznikne vďaka projektu cezhraničnej spolupráce Slovenskej a Českej republiky, z ktorého získala radnica 33-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

„Našou ambíciou je vytvoriť miesto, ktoré bude pripomínať jednotlivé etapy histórie mesta tak, aby aj laická a z časti aj odborná verejnosť mala možnosť nahliadnuť do architektúry ale aj hospodárskeho a sociálneho života, ktorý prebiehal 75 rokov na území nášho mesta,“ povedal Božik. Prví návštevníci by do mestského múzea mali zavítať ešte tento rok.

História samotného mesta Partizánske je pomerne mladá. Jeho vznik spadá do obdobia rokov 1938 až 1939, kedy zlínska firma Baťa vybudovala v chotári obce Šimonovany závod na výrobu obuvi. Pôvodný názov mesta znel Baťovany. Ako výraz uznania za účasť obyvateľov v Slovenskom národnom povstaní prijalo 9. februára 1949 názov Partizánske.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies