Múzeum moderného umenia získa ďalšie Warholove diela

NETKY.SK • 24 August 2011, 13:14 • 2 min
Múzeum moderného umenia získa ďalšie Warholove diela

Múzeum moderného umenia získa ďalšie Warholove diela

slovakia

left justify in out

img

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach (MMUAW) by mali zdobiť o niekoľko týždňov ďalšie diela zakladateľa pop-artu, na kúpu ktorých vyčlenil Prešovský samosprávny kraj (PSK) zo svojho rozpočtu 200.000 eur. Konkrétnu špecifikáciu obrazov a ich cenové parametre dnes odsúhlasilo v Prešove počas rokovania Zastupiteľstvo PSK.
      Poslanecký zbor dnes odsúhlasil doplnenie uznesenia z októbra minulého roka, podľa ktorého mal PSK zakúpiť obrazy z prostriedkov kapitálového rozpočtu, o konkrétne obrazy umelca a jeho matky s cenovým ohodnotením.
      Vyšší územný celok ako zriaďovateľ MMUAW tak môže na základe rozhodnutia poslancov zastupiteľstva pristúpiť ku kúpe Warholových diel s názvom Hans Christian Andersen, Fish a In the Bottom of My garden. Pôjde aj o perokresbu podpísanú rukou matky umelca nesúcu pomenovanie Anjeli. Celková hodnota týchto diel predstavuje 194.500 eur a PSK ich plánuje zakúpiť od viacerých vlastníkov.
      Podľa slov Marty Sibalovej z tlačového oddelenia Úradu PSK by mali byť tieto diela umiestnené v priestoroch MMUAW po ich zakúpení už v jesenných mesiacoch tohto roka. "Verejnosť ich bude môcť zhliadnuť pravdepodobne v októbri, kedy múzeum v Medzilaborciach zároveň oslávi dvadsať rokov svojej existencie," uzavrela Sibalová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies