Múzeum mesta Bratislavy oslávi svoje 150. výročie aj vedeckou konferenciou

NETKY.SK • 15 Október 2018, 15:30 • 2 min
Múzeum mesta Bratislavy oslávi svoje 150. výročie aj vedeckou konferenciou

BRATISLAVA - Múzeum mesta Bratislavy (MMB) pripravuje ďalšie podujatie v rámci celoročných osláv 150. výročia svojho vzniku. Je to vedecká konferencia, ktorá sa uskutoční v dvoch blokoch 17. a 18. októbra vo Faustovej sieni Apponyiho paláca MMB.

slovakia

left justify in out

"V prvý deň odznejú príspevky vedcov z Historického ústavu Slovenskej akadémie vied, katedry dejín výtvarného umenia, Slovenského národného archívu, Archívu mesta Bratislavy, Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave, krajského pamiatkového ústavu a MMB. Budú hovoriť na tému História Bratislavy – jej dokumentácia, výskum a prezentácia v premenách času 1868 – 2018," informuje vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová.

 

Na druhý deň je v programe konferencie širšia téma "Múzeá v stredoeurópskom priestore. História, súčasnosť a perspektívy".

 

Preto na nej vystúpia aj zahraniční hostia z Múzea hlavného mesta Prahy a z Történeti Múzea v Budapešti. Odznejú tiež príspevky odborníkov Slovenského národného múzea, Slovenskej národnej galérie, Galérie mesta Bratislavy a Východoslovenského múzea v Košiciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies