Múzeum Georgea Lucasa postavia v Los Angeles

NETKY.SK • 11 Január 2017, 14:11 • 2 min
Múzeum Georgea Lucasa postavia v Los Angeles

BRATISLAVA - Miestom výstavby plánovaného The Lucas Museum of Narrative Art, ktorého zakladateľom je americký filmár George Lucas, sa stalo Los Angeles. Správu oznámili v utorok zástupcovia inštitúcie, pričom uviedli, že vznikne v blízkosti miestneho Exposition Parku.

slovakia

left justify in out

Los Angeles tak v snahe o získanie lukratívneho projektu porazilo San Francisco. Múzeum chceli pritom pôvodne postaviť v Chicagu, ktoré prišlo o projekt vlani v lete po protestoch neziskovej organizácie Friends of the Parks. Jej členom sa totiž nepáčilo plánované umiestnenie múzea v blízkosti štadióna Soldier Field na brehu Michiganského jazera.

 

 

V pripravovanom The Lucas Museum of Narrative Art budú vystavovať Lucasovu rozsiahlu zbierku malieb, komiksov, ilustrácií, fotografií, snímok či počítačových animácií, ktoré priblížia vývoj a tvorbu digitálneho umenia vrátane kinematografie.

 

Režisér, producent a scenárista George Walton Lucas Jr. sa preslávil ako tvorca vesmírnej ságy Hviezdne vojny. Hoci počas svojej kariéry režíroval len šesť celovečerných filmov, patrí k najuznávanejším a najlepšie zarábajúcim osobnostiam vo filmovom priemysle. V roku 1971 založil spoločnosť Lucasfilm, ktorá sa stala priekopníkom v mnohých oblastiach. Vznikli pod ňou napríklad firmy Industrial Light & Magic, Skywalker Sound či LucasArts, ktoré sa stali lídrami vo vytváraní nových technológií v oblasti vizuálnych efektov, zvuku a počítačových animácií. Okrem Hviezdnych vojen vznikla v produkcii Lucasfilmu napríklad aj úspešná filmová séria o Indianovi Jonesovi. Túto populárnu postavu vytvoril práve Lucas spolu so svojím priateľom Stevenom Spielbergom ako poctu akčným hviezdam seriálov z 30. rokov 20. storočia. V roku 2015 mu Kennedyho centrum vo Washingtone udelilo prestížne ocenenie za celoživotný prínos americkej kultúre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies