Muža zo Sydney obvinili, že odcestoval do Sýrie a pridal sa k teroristickej organizácii

NETKY.SK • 20 December 2017, 06:29 • 2 min
Muža zo Sydney obvinili, že odcestoval do Sýrie a pridal sa k teroristickej organizácii

SYDNEY - Dvadsaťpäťročný muž z austrálskeho Sydney sa v stredu postavil pred súd pre obvinenie, že odcestoval do Sýrie bojovať v radoch teroristickej organizácie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom polícia. Austrálska federálna polícia zatkla Belala Betku v utorok a obvinila ho z niekoľkých trestných činov, vrátane nového zločinu "vniknutia do cudzej krajiny s úmyslom zapojiť sa do nepriateľských činností".

 

Je to prvýkrát, čo v Austrálii niekoho obvinili z uvedeného trestného činu, za ktorý môže odsúdená osoba dostať doživotné väzenie. Na súde neboli predložené žiadne dôkazy a muža poslali do väzby; na súd má prísť znova v priebehu tohto týždňa, informovala austrálska tlačová agentúra AAP.

 

Polícia obviňuje muža, že v marci 2015 odcestoval do oblasti konfliktu v Sýrii a do Austrálie sa vrátil v októbri 2015. Polícia dodala, že muža zatkla v rámci vyšetrovania prípadu, týkajúceho sa prania špinavých peňazí. Tento rok už skôr boli počas uvedeného vyšetrovania zatknutí traja ľudia, napísala agentúra DPA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona