FOTO Ako z amerického filmu: Muža z lúpeže usvedčila rukavica s DNA

NETKY.SK • 15 Február 2017, 10:37 • 2 min
FOTO Ako z amerického filmu: Muža z lúpeže usvedčila rukavica s DNA

TOMÁŠIKOVO - Galantská polícia obvinila zo zločinu lúpeže 25-ročného muža z Tomašikova, ktorý si začiatkom novembra minulého roku vytypoval staršiu pani a napadol ju.

slovakia

left justify in out

Ako TASR dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová, 86-ročnej žene v daný deň práve priniesli dôchodok. Muž ju vzápätí napadol na dvore jej rodinného domu, kde sa dostal cez zadnú časť záhrady. "Jednou ranou do tváre ju zvalil na zem, sklonil sa nad ňu a prehľadal jej zimný kabát. Dôchodkyňu pripravil o 300-eurovú hotovosť," povedala Linkešová.

 

Podľa jej slov viac ako 60-ročný vekový rozdiel ženu neodradil, aby s mužom chvíľu zápasila. "Počas toho sa jej podarilo vyzliecť mužovi z ruky rukavicu, ktorú odovzdala policajtom. Galantskí kriminalisti na prípade pracovali a hneď po skutku bol obvinený muž jeden z podozrivých," vyjadrila sa krajská hovorkyňa s tým, že viaceré verzie potvrdila nakoniec vzorka DNA, ktorú našli experti v rukavici pri znaleckom skúmaní.

 

Vyšetrovateľ na základe dôkazov muža obvinil zo zločinu lúpeže na chránenej osobe a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Mužovi hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies