Muža podozrivého z útoku v bruselskom múzeu vydajú do Belgicka

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 11:11 • 2 min
Muža podozrivého z útoku v bruselskom múzeu vydajú do Belgicka

PARÍŽ - Francúzsky súd nariadil vydať do Belgicka muža podozrivého zo spáchania útoku v Židovskom múzeu v Bruseli. Podozrivý bude v Belgicku čeliť súdnemu stíhaniu. Uviedla to dnes rozhlasová stanica France Info.

slovakia

left justify in out

Mehdiho Nemmouchea zatkli na autobusovej stanici v Marseille šesť dní po útoku, ktorý spáchal 24. mája v bruselskom múzeu. V dôsledku streľby prišli o život štyria ľudia. 
      

Pri zatýkaní mal 29-ročný podozrivý pri sebe dve strelné zbrane - samopal kalašnikov, ako aj ďalšiu strelnú zbraň, ako aj muníciu - podobné tým, aké boli použité pri streľbe v múzeu. Navyše, Nemmouche je recidivista, ktorý strávil väčšinu roka 2013 bojovaním v Sýrii po boku islamských povstalcov. Na radikálny islam konvertoval počas svojho posledného pobytu vo väzení.
      

Belgicko na podozrivého vydalo európsky zatykač. Vydaniu do Belgicka sa Nemmouche bránil. Popiera, že má útok na svedomí, a vyhlásil, že zbrane vrátane kalašnikova, ktoré sa uňho našli, ukradol.
      

Vyčíňanie strelca v Židovskom múzeu v Bruseli si vyžiadalo život izraelského manželského páru z Tel Avivu a Francúzky, ktorá pracovala v múzeu ako dobrovoľníčka. Štvrtou obeťou sa stal 24-ročný zamestnanec múzea, ktorý mal v deň útoku službu na recepcii múzea v centre Bruselu. Mladík pri streľbe utrpel vážne zranenia, ktorým podľahol 6. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona