Muža odsúdeného za útok nad Lockerbie chcú rehabilitovať

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 16:49 • 2 min
Muža odsúdeného za útok nad Lockerbie chcú rehabilitovať

LONDÝN - Pozostalí po Líbyjčanovi Abd al-Básitovi al-Mighrahím, ktorý bol jedinou osobou odsúdenou za odpálenie bomby v lietadle nad škótskym Lockerbie, požadujú opätovné preskúmanie prípadu v snahe očistiť jeho meno.

slovakia

left justify in out

O prijatí žiadosti vo štvrtok informovala škótska Komisia pre skúmanie trestných prípadov, čo je orgán preverujúci podozrenia z justičných omylov. Al-Mighrahí zomrel v rodnej Líbyi v máji 2012, takmer tri roky po tom, ako škótska vláda napriek doživotnému trestu povolila jeho predčasné prepustenie z väzenia a návrat do vlasti vzhľadom na pokročilé štádium rakoviny. Bývalý predstaviteľ líbyjských aerolínií a údajný príslušník tamojšej tajnej služby do poslednej chvíle trval na tom, že je nevinný, a za jeho usvedčením pred britským súdom stoja Spojené štáty.

 

Al-Mighrahího rodina v čase úmrtia vyhlásila, že v prípade obnovenia vyšetrovania útoku, ktorý si v roku 1988 vyžiadal životy 270 ľudí, bude v plnej miere spolupracovať s vyšetrovateľmi, keďže "chce poznať pravdu".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona