Muža obvineného z vraždy manželky počas svadobnej cesty vydali do JAR

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 07:19 • 2 min
Muža obvineného z vraždy manželky počas svadobnej cesty vydali do JAR

LONDÝN - Brita, obvineného zo zorganizovania vraždy svojej manželky počas medových týždňov v Juhoafrickej republike (JAR) v roku 2010, vydali v pondelok juhoafrickým úradom na trestné stíhanie a súdny proces. Informovala o tom britská polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Shrien Dewani minulý mesiac prehral zdĺhavú súdnu bitku o to, aby mohol zostať v Británii. V pondelok nastúpil do lietadla na letisku v juhoanglickom meste Bristol a do JAR má pricestovať dnes v skorých ranných hodinách.
      

Britský milionár a podnikateľ Dewani (34) sa bránil proti extradícii argumentom, že nie je schopný zvládnuť súdny proces, pretože má duševné zdravotné problémy, vrátane depresie a posttraumatickej stresovej poruchy.
      

Dewani je obvinený z toho, že si objednal vraždu svojej 28-ročnej manželky Anni Dewaniovej počas svadobnej cesty v JAR v novembri 2010. Manželov zastavili páchatelia pod hrozbou použitia zbrane, keď boli taxíkom na prehliadke černošského predmestia pri Kapskom Meste.
      

Brit uviedol, že jeho prepustili bez zranení, ale manželku Anni odviezli únoscovia preč. Neskôr ju našli zastrelenú na zadnom sedadle auta.
      

Za jej vraždu už boli odsúdení traja Juhoafričania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies