Muža napojeného na útočníkov z Paríža vydali do Francúzska

NETKY.SK • 29 Január 2015, 15:55 • 2 min
Muža napojeného na útočníkov z Paríža vydali do Francúzska

PARÍŽ - Bulharsko vyhostilo vo štvrtok Francúza, ktorý je napojený na jedného z dvoch islamských radikálov, ktorí zastrelili 12 ľudí pri útoku na satirický časopis Charlie Hebdo v Paríži.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku 29-ročný Fritz-Joly Joachin čelí obvineniam z podpory terorizmu a pred sudcu by sa mal postaviť ešte vo štvrtok.

 

Bulharská polícia zadržala Joachina 1. januára na hraničnom priechode do Turecka na základe európskeho zatykača. Ten neho vydali pre podozrenie, že uniesol z Francúzska svojho 3-ročného syna, ktorého plánoval zobrať do Sýrie. Medzičasom na neho vydali aj druhý európsky zatykač pre jeho napojenie na jedného z bratov Kouachiovcov a pre podozrenie z teroristických aktivít. Obvinenia zahŕňajú členstvo v teroristickej skupine a verbovanie bojovníkov do Sýrie. 

Únos syna oznámila na začiatku januára úradom Joachinova manželka, podľa ktorej odišiel aj s dieťaťom do Sýrie. Joachin konvertoval na islam pred 15 rokmi a v poslednom období radikalizoval svoje názory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies