Muža, ktorý vlani odpálil bombu v koši, obviňujú z terorizmu

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:07 • 2 min
Muža, ktorý vlani odpálil bombu v koši, obviňujú z terorizmu

Muža, ktorý vlani odpálil bombu v koši, obviňujú z terorizmu - Slovensko  Konanie Ladislava K. 32), ktorý vlani v decembri odpálil časovanú bombu pred košickou reštauráciou rýchleho občerstvenia, posudzujú policajní vyšetrovatelia ako obzvlášť závažný zlo

slovakia

left justify in out

img

 Konanie Ladislava K. (32), ktorý vlani v decembri odpálil časovanú bombu pred košickou reštauráciou rýchleho občerstvenia, posudzujú policajní vyšetrovatelia ako obzvlášť závažný zločin terorizmu. Obvinili ho zároveň z ďalších skutkov. 
      Útočník z okresu Košice čelí niekoľkým ďalším obvineniam - za zločin vydierania, nedovoleného ozbrojovania, prečin nebezpečného vyhrážania a prečin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mésarová.
      "V týchto dňoch došlo k zmene právnej kvalifikácie a konanie obvineného je posudzované ako obzvlášť závažný zločin terorizmu." Vyšetrovanie v jeho prípade podľa Mésarovej naďalej prebieha, rovnako aj dokazovanie, vykonávajú sa ďalšie vyšetrovacie úkony. Muža stíhajú vo väzbe.
      Útočník odpálil pred reštauráciou McDonald's v popoludňajších hodinách výbušný systém, nikoho však nezranil. Páchateľa sa podarilo polícii stotožniť v priebehu troch dní. Muž bol už predtým súdne trestaný, žil s rodičmi. Podľa zistení vyšetrovacích orgánov mal aj v minulosti psychické problémy a spáchal lúpež. 
      Polícia mala po bombovom útoku k dispozícii záznam z priemyselnej kamery, ten jej však nepomohol. Páchateľ mal totiž na hlave kapucňu a navyše kôš, do ktorého umiestnil bombu, bol mimo záberu kamery. Preverením mailovej komunikácie sa podarilo nájsť výrobcu nástražného systému. Vyrobili ho v auguste 2011 a páchateľovi ho odovzdal v jednej elektropredajni v septembri 2011. Všetky komponenty použité na výrobu výbušniny, ktoré neskôr páchateľ zložil, sú voľne dostupné na trhu. Systém nebol spustený na diaľku, ale pomocou časovača.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona