Muža, ktorý strieľal po koscoch, zobral sudca do väzby

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 12:31 • 2 min
Muža, ktorý strieľal po koscoch, zobral sudca do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, vo štvrtok zobral do väzby muža, ktorý strieľal na koscov mestskej zelene na banskobystrickom sídlisku Sásová. Dôvodom je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Sudca tak vyhovel návrhu prokurátora. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinil M. R. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Ten sa k rozhodnutiu o väzbe vyjadrí v zákonom stanovenej lehote.

 

Streľba na partiu koscov sa ozvala v pondelok  popoludní pred jednou z bytoviek na najväčšom sídlisku Banskej Bystrice. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Podľa očitých svedkov obvinený mal z balkóna paneláka hajlovať a mávať nacistickou vlajkou.

 

Vedenie mesta zostalo pobúrené týmto činom. "Je dôvodná obava, že mohlo ísť aj o rasovo motivovaný čin. Verím, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí tento odsúdeniahodný prípad čo najskôr vyšetriť a vinníka potrestať, aby sa podobné situácie neopakovali," reagoval krátko po incidente banskobystrický primátor Ján Nosko.

 

Časť zamestnancov mestského podniku tvoria Rómovia, ktorí sa často stávajú terčom útokov od obyvateľov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona