Muža, ktorý sa pokúsil zavraždiť prezidenta USA Reagana, po 35 rokoch prepustia

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 17:33 • 2 min
Muža, ktorý sa pokúsil zavraždiť prezidenta USA Reagana, po 35 rokoch prepustia

WASHINGTON - John Hinckley, ktorý v roku 1981 pri pokuse o atentát postrelil vtedajšieho amerického prezidenta Ronalda Reagana a tri ďalšie osoby, bude po 35 rokoch strávených vo väzbe prepustený v auguste na slobodu. Rozhodol o tom dnes federálny súd, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia sudcu už Hinckley nepredstavuje hrozbu pre spoločnosť ani pre seba samotného a môžu ho prepustiť z vládnej psychiatrickej nemocnice vo Washingtone. Bude sa však musieť najmenej raz mesačne stretávať so svojím ošetrujúcim lekárom a upovedomiť tajné služby pred každou cestou.

 

Hinckleymu (61) "je povolené zotrvávať bez obmedzení v meste Williamsburg, Virgínia, na zotavovacej dovolenke, ktorá sa začne najskôr 5. augusta 2016", vyhlásil sudca vo svojom 14-stranovom rozhodnutí. V uvedenom meste, vzdialenom približne 210 kilometrov južne od Washingtonu, žije i Hinckleyho matka.

 

Sudcovská porota zbavila Hinckleyho viny z dôvodu jeho duševnej choroby. Hinckley vykonal pokus o atentát 30. marca 1981 v snahe urobiť dojem na herečku Jodie Fosterovú, ktorou bol posadnutý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies