Muža, ktorý sa podieľal na nábore drogových kuriérov, odsúdili na 10 rokov

NETKY.SK • 5 September 2018, 06:00 • 2 min
Muža, ktorý sa podieľal na nábore drogových kuriérov, odsúdili na 10 rokov

PRAHA - Krajský súd v Českých Budějoviciach poslal zatiaľ neprávoplatne na desať rokov za mreže Jozefa Mitra z okolia Písku, ktorý sa v období rokov 2012-2013 podieľal na nábore drogových kuriérov. Súčasne mu uložil finančný trest vo výške 70.000 Kč.

slovakia

left justify in out

Samotných pašerákov narkotík už skôr potrestali súdy okrem iného v Belgicku i Nemecku. Obžalovanému, ktorý bol podľa štátnej zástupkyne členom medzinárodnej zločineckej skupiny, hrozil trest od desiatich do 18 rokov odňatia slobody nepodmienečne.

 

Po monitorovaní aktivít skupiny a odpočúvaní telefónov jej členov došlo na letiskách v Bruseli a vo Frankfurte nad Mohanom k zadržaniu dvoch českých občanov s drogovým kontrabandom. V jednom prípade boli drogy v tele kuriéra, v druhom v konzervách označených ako fazuľa.

 

Informácie o prípade priniesol v utorok internetový server iDNES.cz. Mitra odsúdili vlani na šesť rokov väzenia, on sa však odvolal na vrchný súd, ktorý nariadil opätovné vypočutie niektorých svedkov. Jeden z nich je medzičasom po smrti, ďalší si odpykáva väzenský trest a vypovedať odmietol. Tretí zasa zopakoval, že si nič nepamätá.

 

Mitro síce tvrdil, že sa vedome na obchodovaní s drogami nepodieľal, avšak súd vychádzal z pôvodných výpovedí kuriérov, ktorí tvrdili, že ich získaval pre cesty do Brazílie s pomocou Keňana, svojím známym z väzenia vo Veľkej Británii. Práve tento Afričan sprevádzal kuriérov pri každej ceste do Sao Paula a späť.

 

Predseda senátu Michal Kubánek poukázal na fakt, že obhajoba obžalovaného je účelová, pretože vyhľadané osoby vybavoval cestovnými dokumentmi, SIM kartami i letenkami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies