Muža, ktorý preskočil plot Bieleho domu, obvinili z troch trestných činov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 14:49 • 2 min
Muža, ktorý preskočil plot Bieleho domu, obvinili z troch trestných činov

WASHINGTON - Muž, ktorý v stredu preliezol cez oplotenie Bieleho domu vo Washingtone, bol identifikovaný ako 23-ročný Dominic Adesanya z mesta Bel Air v štáte Maryland. Oznámila to dnes televízna stanica NBC.

slovakia

left justify in out

Mladíka zastavili agenti Tajnej služby Spojených štátov (USSS), ktorej úlohou je chrániť amerického prezidenta, o 19.16 h miestneho času na Severnom trávniku približne 18 metrov od oplotenia.  Pri zatýkaní aktívne pomáhali strážne psy, ktoré podľa NBC Adesanyu uhryzli do ruky, chrbta, hrudníka a kolena. Následne ho previezli do nemocnice na ošetrenie. Veterinár musel ošetriť aj dvoch strážnych psov.

 

Tajná služba v dôsledku incidentu Biely dom dočasne uzavrela. Narušiteľ nebol ozbrojený. Adesanya celkovo čelí obvineniam z troch trestných činov a štyroch priestupkov. Obvinili ho z útoku na príslušníka polície a vyhrážania sa, kladenia odporu pri zadržaní a neoprávneného vstupu do chráneného areálu. Termín súdneho pojednávania s obvineným zatiaľ nebol stanovený. 

 

Biely dom patrí k najprísnejšie stráženým budovám sveta. Tajná služba sa v uplynulých rokoch snažila nájsť rovnováhu medzi ochranou prezidentskej rodiny a zachovaním prístupu verejnosti do priestorov Bieleho domu. 

 

V septembri nožom ozbrojený veterán vojny v Iraku prenikol do Bieleho domu a údajne sa dostal až do takzvanej Východnej miestnosti, ktorá sa nachádza na prízemí uprostred budovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies