Muža, ktorý okradol 83-ročnú dôchodkyňu, obvinili zo zločinu lúpeže

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 11:20 • 2 min
Muža, ktorý okradol 83-ročnú dôchodkyňu, obvinili zo zločinu lúpeže

PRIEVIDZA - Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí 39-ročnému mužovi, ktorý mal v Prievidzi začiatkom apríla okradnúť 83-ročnú ženu o peňaženku. Muža policajti obvinili zo zločinu lúpeže. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

slovakia

left justify in out

K lúpeži malo dôjsť počas toho, ako dôchodkyňa smerovala do kostola. "Dôchodkyňu požiadala staršia žena o eurá na chlieb, ktoré jej táto podarovala. Počas toho, ako sa snažila vložiť peňaženku do kabelky, mal k nej priskočiť neznámy muž, ktorý sa jej snažil peňaženku násilím vytrhnúť z rúk," opísala Kuzmová. Seniorka sa podľa nej však svojho majetku odmietala vzdať a držala peňaženku pevne v oboch rukách. "Po tom, ako mal obvinený 83-ročnú ženu sotiť na zem, malo sa mu podariť peňaženky zmocniť a z miesta utiecť," doplnila.

 

Odcudzením peňaženky seniorke vznikla škoda vo výške 270 eur, utrpela tiež povrchové zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. "Polícia v Prievidzi začala okamžite po páchateľovi tohto skutku pátrať. Po niekoľkých dňoch sa jej podarilo muža stotožniť a obmedziť na osobnej slobode," ozrejmila Kuzmová. Muža vyšetrovateľ podľa nej obvinil na základe zistených skutočností a zaistených dôkazov, zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, s ktorým sa súd stotožnil. "Obvinený nevedel policajtom vysvetliť motív svojho konania. Uviedol, že pred spáchaním skutku vypil asi liter vodky," dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies