Muža, ktorý namiešal doma do vodky metanol, odsúdili za vraždu na 11 rokov

NETKY.SK • 22 November 2013, 18:13 • 2 min
Muža, ktorý namiešal doma do vodky metanol, odsúdili za vraždu na 11 rokov

PRAHA - Na 11 rokov väzenia za vraždu exmanželky s využitím metanolu odsúdili dnes v Prahe 60-ročného muža, ktorý však vinu popiera. Súd súčasne zaviazal odsúdeného na úhradu 240.000 Kč ako náhrady škody obom dospelým potomkom, ktoré mal s exmanželkou. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Rozsudok nenadobudol právoplatnosť, pretože obžalovaný sa proti nemu na mieste odvolal, pričom odvolanie zvažuje aj obžaloba, ktorá pôvodne požadovala pre páchateľa za úkladnú vraždu trest v dolnej časti príslušnej sadzby od 12 do 20 rokov. Súd totiž konanie páchateľa prekvalifikoval na vraždu, ktorá nebola spáchaná cielene a za ktorú hrozí 10-18 rokov.

Václav V. žil s bývalou manželkou pod jednou strechou. Ich spolužitie sprevádzali hádky, ktoré viedli muža podľa žaloby k rozhodnutiu ženu zlikvidovať. Použil na to metanol, ktorý jej prilieval do alkoholických nápojov. Spoliehal sa údajne na to, že manželku budú považovať za ďalšiu obeť metanolovej aféry. Obžalovaný sa síce priznal, že v marci pripravil smrtiaci koktail s obsahom metanolu, o ktorého účinkoch údajne nemal potuchy, avšak pre vlastnú potrebu. "Mal som v pivnici asi 40 rokov fľaštičku dvoch deci metanolu, čo bolo palivo do leteckých modelov. Skúsil som zmes vyrobiť a umiestnil som ju do súkromnej chladničky," citoval jeho slová internetový server iDNES.cz. Podľa vlastných slov metanol zmiešal v pomere asi jedna k jednej s vodkou a dal si dvoch alebo troch panákov, ale veľmi mu to nechutilo. Zvyšok dal do chladničky s tým, že by to v budúcnosti mohol použiť ako rozpúšťadlo. Obžalovaný sa v súdnej sieni vyhlásil za nevinného, pretože, ako formuloval, váži si každý život a premyslene nič z toho, o čom hovorila obžaloba, neurobil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies