Muža, ktorý hodil banán po Alvesovi, podporilo 800 fanúšikov

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 09:38 • 2 min
Muža, ktorý hodil banán po Alvesovi, podporilo 800 fanúšikov

VILLARREAL - Okolo osemsto ľudí vyjadrilo protestom podporu fanúšikovi futbalového klubu FC Villarreal, ktorý hodil banán po hráčovi FC Barcelona Dani Alvesovi. Podľa španielskej agentúry EFE hrozí Davidovi Campayovi Lleovi za rasistické provokácie trojročné väzenie.

slovakia

left justify in out

Priatelia a kolegovia 26-ročného fanúšika, ktorého zbavili jeho povinností v mládežníckej akadémii Villarrealu a dali mu doživotný zákaz pôsobenia v klube, viedli protest. EFE informovala, že celá akcia nebola mierená na podporu jeho aktu, ale proti "mediálnemu lynčovaniu" Campaya Llea.

 

Brazílsky obranca Alves pri spomínanej situácii v ligovom dueli banán zodvihol, ošúpal, odhryzol si z neho, následne ho zahodil a okamžite zahral rohový kop. Vďaka tejto duchaprítomnosti rozpútal celosvetovú antirasistickú kampaň na sociálnych médiách. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies