Muža (84) poslali do väzenia, znásilňoval hluchonemé dievča!

NETKY.SK • 24 Október 2013, 06:21 • 2 min
Muža (84) poslali do väzenia, znásilňoval hluchonemé dievča!

LONDÝN - Osemdesiatštyriročný muž bol dnes odsúdený na 13 rokov väzenia za opakované znásilňovanie hluchonemého dievčaťa, ktoré nelegálne doviedol do Británie z Pakistanu a zadržiaval prakticky ako otroka. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ilyas Ashar priviedol dievča do Británie v roku 2000, keď malo približne desať rokov. Súd minulý týždeň uznal muža za vinného zo znásilňovania. V skoršom súdnom procese ho odsúdili aj za nelegálne obchodovanie s dieťaťom a za podvod so štátnymi príspevkami súvisiaci s dievčatkom.

Obeť, ktorú nemožno zo zákonných dôvodov menovať, bola bitá a zadržiavaná v pivnici Asharovho rodinného domu vo štvrti mesta Manchester na severozápade Anglicka. Sudca Peter Lakin pri vyhlasovaní rozsudku uviedol, že Ashar ani jeho manželka nevyjadrili ľútosť nad svojím počínaním a že nezaobchádzali s dievčaťom ako s ľudskou bytosťou. "Pre vás bola iba objektom na využitie a zneužitie, ktorý možno podľa ľubovôle odložiť," povedal sudca. Dievčatko, ktoré nevedelo čítať ani písať, naučil Ashar a jeho rodina napísať svoje meno, aby si mohli nárokovať na štátne príspevky.

Asharova manželka Tallat bola uväznená na päť rokov za nelegálne obchodovanie a podvody so štátnymi príspevkami. Manželia na súde vyhlásili, že sa necítia vinní. Prokurátor Peter Cadwallader vyzdvihol obeť za jej odvahu a "výnimočnú odhodlanosť", keď svedčila na súde.

Keď obeť zachránili pri policajnej razii v roku 2009, nepoznala oficiálnu znakovú reč. Britskí prokurátori a polícia jej vybavili pomoc špecialistov, aby sa mohla zúčastniť na súdnych pojednávaniach. Zaobstarali jej prostredníka a odborníka na znakovú reč, ktorí jej pomáhali pri komunikovaní na súde. Obeť prostredníctvom tlmočníka a znakovej reči opisovala, ako do nej hodili valček na cesto, nútili ju pracovať bez mzdy a spávať na betónovej dlážke zamknutej pivnice a ako bola sexuálne zneužívaná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies