Muž znásilnil 12-ročné dievča a oženil sa s ním, dostal 12 rokov!

NETKY.SK • 3 Február 2014, 09:30 • 2 min
Muž znásilnil 12-ročné dievča a oženil sa s ním, dostal 12 rokov!

KUALA LUMPUR - Malajzijský súd odsúdil dnes 40-ročného muža za znásilnenie 12-ročného dievčaťa na 12 rokov väzenia. Rozsudok vyniesol po tom, ako mu islamský súd dovolil oženiť sa s obeťou znásilnenia, ku ktorému došlo vo februári 2013 v malajzijskom zväzovom štáte Sabah.

slovakia

left justify in out

Štátny justičný systém je nadradený súdom šaríe, ale v praxi do ich rozhodnutí zasahuje iba výnimočne. Muža môže poslať do väzenia, nemôže však zrušiť jeho manželstvo. Riduan Masmud si zobral dievča, ktoré má teraz 13 rokov, za svoju druhú manželku niekoľko mesiacov po čine. Rozhodnutie islamského súdu povoliť sobáš vyvolalo verejné pobúrenie a hnev skupín obhajujúcich ženské práva, píše agentúra DPA.

Súdy šaríe v Malajzii majú istú autonómiu v záležitostiach moslimov - povoľujú napríklad sobáše dievčat od 12 rokov veku, ak s tým súhlasia rodičia. Štátny zákon zakotvuje ako minimálny vek pre sobáš so súhlasom rodičov 18 rokov a bez tohto súhlasu 21 rokov. Odsúdený zostal na kauciu na slobode, jeho právny zástupca sa v jeho mene voči rozsudku odvolá.

Súd zasadal v meste Kota Kinabalu, metropole malajzijského zväzového štátu Sabah. Rozsudok vyniesol sudca Ummu Kalthom Abdul Samad, uviedla podrobnosti nemecká tlačová agentúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies