Muž získal cez SARIO neoprávnene dotáciu pol milióna eur

NETKY.SK • 10 Február 2015, 10:08 • 2 min
Muž získal cez SARIO neoprávnene dotáciu pol milióna eur

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje prípad neoprávnenej dotácie z ministerstva hospodárstva. Tomuto rezortu spôsobil podľa polície škodu viac ako 512-tisíc eur 62-ročný Rudolf K., ktorého stíhajú za poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Obvinený Rudolf podľa policajtov uzavrel s ministerstvom hospodárstva zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. Išlo o financovanie projektu "Výrobné haly Píla-Kojšov". Podľa vyšetrovateľov však získal peniaze neoprávnene. "S cieľom dosiahnuť schválenie predstieraných výdavkov konal údajne v rozpore s viacerými ustanoveniami spomínanej zmluvy, ktorú ešte v roku 2008 prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) s ministerstvom uzavrel," uviedol Slivka. Ministerstvu tak vznikla viac ako polmiliónová škoda. Rudolfa stíhajú na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na desať až pätnásť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona