Muž žiadal vládu v Pekingu o pomoc pre svoju rodinu: Polícia ho zastrelila!

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 14:39 • 2 min
Muž žiadal vládu v Pekingu o pomoc pre svoju rodinu: Polícia ho zastrelila!

PEKING - Čínska polícia zastrelila na železničnej stanici v provinčnej metropole Char-pin muža, ktorý chcel požiadať vládu v Pekingu o pomoc pre svojich dvoch synov a starnúcu matku. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na čínsku políciu a právnika tejto rodiny.

slovakia

left justify in out

Právnik spolupracujúci s rodinou zosnulého Sü Čchen-chea uviedol, že matka tohto muža a jeho traja synovia boli v sobotu na ceste do čínskej metropoly Peking, keď ich na železničnej stanici v provinčnej metropoly Char-pin spoznali príslušníci bezpečnostných zložiek. Tí potom rodine zabránili v kúpe cestovných lístkov.
     

Denník Nan-fang Tu-š' Pao informoval, že Sü Čchen-che údajne pri policajnom zásahu kládol odpor a siahol na zbraň jedného z policajtov. Podľa právnika zmienenej rodiny však videozáznamy očitých svedkov tomuto tvrdeniu protirečia.
     

Rodina zastreleného muža už v minulosti žiadala Peking niekoľkokrát o pomoc. O prípade týchto ľudí v núdzi informovali aj miestne médiá. Denník Nan-fang Tu-š' Pao však dodal, že Sü Čchen-cheovi schválili poskytnutie žiadanej pomoci až tri dni po jeho zastrelení policajnými zložkami.
     

Sociálne znevýhodnení Číňania sa často rozhodnú vycestovať do Pekingu v snahe namietať u vládnych orgánov zhabanie pôdy, pracovné nezhody a ďalšie problémy. Podľa AP sa miestni úradníci v Číne často snažia takéto výlety zmariť, aby neupútali pozornosť ústrednej vlády v Pekingu.
     

Podľa informácií Nan-fang Tu-š' Pao sa zastrelený muž pokúšal roky umiestniť svoju starnúcu matku do opatrovateľského zariadenia a svojich synov chcel prihlásiť do štátneho zariadenia pre mládež. Jeho potomkovia budú teraz umiestnení do verejného sirotinca, dodalo čínske periodikum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies