Muž zaútočil na policajtov palicou a nožom

NETKY.SK • 29 Január 2013, 07:43 • 2 min
Muž zaútočil na policajtov palicou a nožom

Muž zaútočil na policajtov palicou a nožom - Krimi Prehľad kriminálnych činov, ktoré sa dnes na Slovensku stali. Z útoku na verejného činiteľa obvinili policajti 51-ročného Baltazára z Rimavskej Seče.

slovakia

left justify in out

img

Prehľad kriminálnych činov, ktoré sa dnes na Slovensku stali.

Z útoku na verejného činiteľa obvinili policajti 51-ročného Baltazára z Rimavskej Seče. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystri Mária Faltániová, muž napadol policajtov nožom a drevenou palicou po tom, ako prišli preveriť podozrenie z porušovania domovej slobody.

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa 51-ročného Baltazára z Rimavskej Seči. "V sobotu 26. januára dopoludnia policajti preverovali na dvore rodinného domu obvineného muža podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania domovej slobody v susednom rodinnom dome. Muža vyzvali, aby podal k veci vysvetlenie. Ten ich fyzicky napadol drevenou palicou. Neskôr vytiahol spod kabáta kuchynský nôž a opakovane sa usiloval bodnúť policajtov," informovala Faltániová.

Pri útoku jeden z policajtov utrpel viacnásobné otvorené rany na dvoch prstoch pravej ruky, zranenie ľavého ramena a pravého lakťa, ktoré si vyžiadajú dobu liečenia do troch týždňov.

Policajti muža zadržali a po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 8 rokov.

Páchateľ chcel drogy schovať za smetiakmi



Vyšetrovateľ obvinil 37-ročného muža z Trnavy z drogovej trestnej činnosti. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"Obvinený muž s 36-ročným kamarátom kráčal 23. januára pred druhou hodinou po Ulici V. Clementisa v Trnave. Po tom, ako zbadali prichádzajúcu hliadku pohotovostnej motorizovanej jednotky odložil páchateľ za blízke smetiaky ruksak, ktorý mal pri sebe. Potom chceli obaja z miesta ujsť," opísal priebeh udalosti hovorca s tým, že hliadka ruksak prezrela a zistila, že sa v ňom nachádza zelená rastlinná sušina. Následne policajti mužov ako aj ruksak zaistili.

Ako uviedol Hanus, expertíza potvrdila, že ide o marihuanu, z ktorej by bolo možné vyrobiť až 990 jednorazových dávok drogy. "Obvinený 37-ročný muž sa momentálne nachádza vo väzbe. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," konštatoval.

Obvinili ženy, ktoré prepadli pumpu v Bratislave



Dve mladé ženy, ktoré v sobotu (26. 1.) v Bratislave kradli na pumpe so zbraňou v ruke, už polícia obvinila zo zločinu lúpeže. Páchateľkám hrozí za násilný čin väzenie od troch do ôsmich rokov.

Trestného činu sa 18-ročná Kristína H. z Dunajskej Stredy a 25-ročná Alexandra M. z Bratislavy dopustili na Trnavskej ulici v Bratislave.

"Približne o 22.20 h vošli do prevádzky čerpacej stanice a od zamestnankyne pod hrozbou použitia zbrane žiadali cigarety a fľašu alkoholu," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave František Peczár.

Potom, čo im pracovníčka požadovaný tovar zo strachu o život a zdravie vydala, vyšli páchateľky s odcudzenými vecami von. "Na ich čin vtedy pohotovo zareagovali okoloidúci, ktorí páchateľky zneškodnili a odovzdali do rúk polícii," uviedol Peczár.

Už obvinené ženy sú v súčasnosti v cele policajného zaistenia.


Colníci objavili v pneumatikách áut 7200 kusov pašovaných cigariet


Colníci počas uplynulého víkendu zaistili v obci Sedliská vo Vranovskom okrese 7200 pašovaných cigariet. Objavili ich v pneumatikách dvoch osobných motorových vozidiel.

Na kontrolu do Sedlísk pricestovali colníci na základe predošlej žiadosti o spoluprácu zo strany polície, a to v sobotu (26. 1.) podvečer. Muži zákona prijali predtým anonymné telefonické oznámenie o dovoze ukrajinských cigariet do uvedenej obce.

Po príchode policajtov a colníkov na určenú adresu sa zistilo, že ide o rodinný dom, kde je prevádzkovaný pneuservis. "V priestoroch uvedených ako podnikateľské sa nachádzali dve osobné motorové vozidlá, a to Ford Mondeo Combi tmavomodrej farby a Volkswagen Golf Combi tmavomodrej farby. Po zistení majiteľov oboch vozidiel ich predviedla na miesto polícia," informovala hovorkyňa Colného úradu v Prešove Renáta Kravcová. 

Ako dodala, počas spomínanej kontroly objavili colníci celkovo 7200 kusov (ks) cigariet ukrytých v pneumatikách oboch spomínaných áut. Tabakové výrobky v dĺžke 80 milimetrov boli zabalené v dámskych pančuchových nohavičkách.

"Vo vozidle Volkswagen Golf Combi sa nachádzalo 2400 ks a vo vozidle Ford Mondeo Combi 4800 ks cigariet. Časť z nich bola zničená, pretože počas ich prepravy došlo v pneumatikách k zníženiu tlaku,"vysvetlila Kravcová. Pašované tabakové výrobky pochádzali podľa slov majiteľov oboch áut z Ukrajiny.

"Celkový únik na spotrebnej dani predstavuje 655 eur," uviedla na margo tisícok pašovaných cigariet Kravcová. Prípadom 4800 kusov nelegálne dovezených cigariet z Ukrajiny sa začal pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru zaoberať vyšetrovateľ finančnej správy. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. "Druhý prípad bude riešiť v priestupkovom konaní Colný úrad Prešov," uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies