Muž zastrelený policajtom v Milwaukee sa len snažil prežiť

NETKY.SK • 17 August 2016, 12:14 • 2 min
Muž zastrelený policajtom v Milwaukee sa len snažil prežiť

MILWAUKEE - Mladík Sylville K. Smith, zastrelený policajtom v americkom Milwaukee pri incidente, ktorý v prevažne černošskej severnej časti mesta vyvolal dve noci násilia, trpel poznávacími a duševnými zdravotnými problémami a zbraň nosil preto, že v minulosti bol viac než raz postrelený. Vyhlásil to starý otec mladíka, ako dnes uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Starý otec povedal, že jeho 23-ročný vnuk sa dopustil dlhého zoznamu trestných činov, ale iba sa snažil v chudobnej mestskej štvrti prežiť.

 

Smith bol smrteľne postrelený v sobotu 13. augusta. Hliadka dopravnej polície ho zastavila pre "podozrivé správanie", ale Smith ušiel a po krátkej pešej naháňačke došlo k osudnej streľbe. Policajní predstavitelia vyhlásili, že telová kamera policajta ukázala, že mladík sa obrátil na príslušníka so strelnou zbraňou v ruke a policajt vzápätí spustil streľbu. Podľa niektorých predstaviteľov teda policajt konal zjavne v rámci zákona. Prípad sa však stále vyšetruje.

 

Policajt je černoch, tak ako bol aj Smith.

 

Smith viackrát porušil zákony, a to už v roku 2013, napríklad prekročením rýchlosti, jazdou bez poistenia, jazdou s pozastavenou platnosťou vodičského preukazu a neskrývaným prechovávaním alkoholu vo vozidle.

 

Policajt, ktorý Smitha smrteľne postrelil, sa v utorok stal na internete terčom vyhrážok ľudí.

 

Polícia nezverejnila meno policajného príslušníka, ale na sociálnych sieťach a najmenej v jednom článku spravodajského média bol identifikovaný ako 24-ročný člen policajnej hliadky. Mnohé reakcie na sociálnych sieťach obsahovali aj vyhrážky proti nemu a fotografiu.

 

Polícia v Milwaukee, v americkom štáte Wisconsin, uviedla v utorok vo vyhlásení, že zaznamenala "znepokojujúci celoamerický trend", keď používatelia sociálnych médií identifikujú policajtov z prípadov strelieb a vyhrážajú sa im aj ich rodinám. Hovorca polície odmietol potvrdiť totožnosť, ktorá sa šírila na internete.

 

Polícia v Milwaukee vie o viacerých vyhrážkach proti svojim príslušníkom a vyšetruje ich.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies