Muž zachránil Vianoce, za dobrý skutok nič nechcel

NETKY.SK • 26 December 2019, 14:09 • 2 min
Muž zachránil Vianoce, za dobrý skutok nič nechcel

NEMECKO - Skutočne šťastné Vianoce prežil 63-ročný Nemec, poctivý nálezca mu totiž vrátil batoh plný darčekov i množstva peňazí, ktorý si zabudol pod stromom v centre mesta.

slovakia

left justify in out

Stratený batoh 

Batoh s hotovosťou vo výške 16 000 eur a darčekmi našiel 51-ročný Nemec neďaleko centra západonemeckého mesta Krefeld krátko pred štedrovečernou polnocou. Následne upovedomil políciu, ktorej sa podarilo rýchlo vypátrať majiteľa týchto cenností.

 

img

 

"Len" dobrý skutok

Muž pritom odmietol aj ponúkané nálezné, "keďže sú Vianoce", napísala na Facebooku miestna polícia a dodala, že "skutočne existujú ľudia, ktorí na Vianoce robia dobré skutky".

 

 

Vysoká suma 

Príspevok polície na sociálnej sieti si vyslúžil množstvo pochvalných reakcií i komentárov. Viacerí užívatelia ale vyjadrili aj prekvapenie nad skutočnosťou, že mal niekto pri sebe takú vysokú hotovosť. Hovorca krefeldskej polície v tejto súvislosti vo štvrtok povedal, že hoci je to "nezvyčajné", majiteľ ruksaku tvrdil, že sa "cítil bezpečnejšie", keď mal svoje peniaze pri sebe.

 

img

 

Nárok na odmenu

AFP pripomína, že v Nemecku má každý nálezca nárok na určitú sumu, respektíve nálezné, odvíjajúce sa od hodnoty nájdeného predmetu. V tomto prípade by si 51-ročný muž polepšil o 490 eur, ak by ponúkané nálezné prijal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies