Muž zachránil malé dievčatko pred útokom leva

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 06:58 • 2 min
Muž zachránil malé dievčatko pred útokom leva

JOHANNESBURG - Správca prírodnej rezervácie v Juhoafrickej republike (JAR) zachránil malé dievčatko pred útokom levice tak, že na šelmu kričal a hodil do nej poháre s kávou. Informovali o tom dnes miestne noviny.

slovakia

left justify in out

"Uvedomil som si, že by som sa dostal do veľkých problémov, keby sa dievčatku niečo stalo, tak som si povedal, nech sa radšej niečo stane mne," citoval denník Beeld slová 32-ročného Franca Kubila, keď rozprával o tom, ako skočil rovno pred veľkú šelmu.

Kubile sprevádzal skupinu siedmich turistov na výprave autom po prírodnej rezervácii Madikwe na severe JAR. Turisti vystúpili z vozidla na čistine. Niekoľko ľudí išlo na malú potrebu pod neďaleký strom. Správca zostal pri vozidle a pripravoval kávu.

"Vtedy som začul krik a videl som matku a jej dcérku, ako utekajú pred levicou," uviedol Kubile.

Správca, ešte s pohárikmi kávy v rukách, skočil pred levicu. Zareval "stoj! stoj!" a hodil do nej poháre. Zviera sa nakoniec stiahlo.

"Je 50-percentná šanca, že lev zuteká, keď sa nedáte zastrašiť. Len čo však začnete utekať vy, vníma vás ako korisť," povedal Kubile a poznamenal, že malé dievčatko bolo "určite korisťou". Podľa neho v blízkosti levice sa v húštine určite nachádzali mláďatá, takže si len chránila potomstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies