Muž zabil troch ľudí, štyria sú v kritickom stave

NETKY.SK • 10 Január 2021, 20:51 • 2 min
Muž zabil troch ľudí, štyria sú v kritickom stave

CHICAGO - Muž zabil v americkom meste Chicago troch ľudí a ďalších štyroch postrelil. Séria incidentov trvala približne štyri hodiny a skončila smrťou útočníka počas prestrelky s políciou.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sa pokúšajú zistiť motív páchateľa, ktorý najskôr zastrelil 30-ročného študenta sediaceho v aute v garáži.

Strelcom bol 32-ročný Jason Nightengale, ktorý následne vošiel do obytnej budovy, kde zabil 46-ročného strážnika a 77-ročnú ženu trafil do hlavy, pričom ju previezli v kritickom stave do nemocnice.

Nightengale potom neďaleko ukradol auto patriace jeho známemu. Následne išiel do samoobsluhy, kde začal strieľať a zabil 20-ročného muža. Osemdesiatjedenročnú ženu zranil v oblasti hlavy a krku. Obeť je v kritickom stave.

Po tom, ako odišiel z obchodu, postrelil 15-ročné dievča, ktoré sedelo v aute s matkou. Tínedžerka je podľa polície v kritickom stave. Muž sa následne vrátil do obchodu, kde začal strieľať na policajtov, ktorých privolali po prvej streľbe. Žiadneho z nich však nezranil.

Páchateľovi sa podarilo ujsť v aute do 16 kilometrov vzdialeného Evanstonu, kde vošiel do lekárne a začal strieľať.

Vyhlásil, že prišiel kradnúť. Nikoho tam nezranil. Následne odišiel do reštaurácie cez ulicu, kde strelil ženu do krku. Táto zranená žena  je v kritickom stave.


Hneď po tom, ako vyšiel z reštaurácie, ho na parkovisku zastrelili policajti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona