Muž za útok na prezidenta dostal iba podmienku

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 18:20 • 2 min
Muž za útok na prezidenta dostal iba podmienku

PRAHA - Mladíka, ktorý vlani s pomocou airsoftovej pištole vystrelil na českého prezidenta Václava Klausa niekoľko rán, vo štvrtok odsúdili na 6-mesačný podmienečný trest.

slovakia

left justify in out

Pavel Vondrouš sa necíti vinným, voči verdiktu libereckého súdu sa ale neodvolá. "Boli naplnené znaky žalovaného zločinu," uvádza sa v rozsudku. "Bola to zbraň a spôsobila zranenie, exprezident mal modrinu a košeľu od krvi," zdôvodnil sudca odsudzujúci verdikt.

K incidentu prišlo v septembri 2012 v českej Chrastave. Vondrouš na Klausa zaútočil v okamihu, keď sa prezident zdravil s ľuďmi, ktorí sa zhromaždili na slávnostnom otvorení mosta opraveného po povodniach. Pristúpil ku Klausovi a niekoľkokrát na neho vystrelil z plastovej pištole. Útoku nielenže prezidentova ochranka nezabránila, ale dokonca nechala strelca z miesta odísť.

Policajti Vondrouša zatkli až niekoľko desiatok minút po útoku. Niekdajší člen českej komunistickej strany ešte predtým stihol poskytnúť rozhovor prítomnému redaktorovi. Svojím činom chcel podľa vlastných slov protestovať proti vláde, ktorá "nehľadí na zhoršujúcu sa kvalitu života ľudí," cituje ho spravodajský portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies