Muž za peniaze poškodzoval v Bratislave dom, hrozí mu päťročné väzenie

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:29 • 2 min
Muž za peniaze poškodzoval v Bratislave dom, hrozí mu päťročné väzenie

BRATISLAVA - Až päťročný pobyt za mrežami hrozí v prípade preukázania viny 40-ročnému Mariánovi z okresu Pezinok.

slovakia

left justify in out

Obvinenie z pokračujúceho prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci vzniesol voči nemu vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV.

 

Podľa doterajších informácií muž koncom novembra 2015 v skorých ranných hodinách prekonal oplotenie jedného z rodinných domov na Vrančovičovej ulici v Bratislave. Na vchodové dvere rodinného domu následne vylial chemické riedidlo a zapálil ho, čím poškodil samotné dvere, ako aj fasádu domu, škoda dosiahla 1550 eur.

 

Rovnakého konania sa menovaný dopustil aj začiatkom marca 2016, kedy na rodinnom dome penetračnou látkou čiernej farby oblial a zároveň poškodil fasádu, vchodové dvere, schodisko, ako aj zábradlie domu. Spôsobená škoda v tomto prípade bola vyčíslená na 1550 eur.

 

Posledného skutku sa muž dopustil v pondelok 28. marca 2016, kedy opäť poškodil penetračným náterom čiernej farby fasádu rodinného domu. V tomto prípade sa mu však taška s penetračným náterom roztrhla a časť náteru sa vyliala na chodník. Napriek tomu spôsobil škodu prevyšujúcu 266 eur.

 

Na základe operatívno-pátracej činnosti a miestnej znalosti sa príslušníkom Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV podarilo muža krátko po čine obmedziť na osobnej slobode a eskortovať na policajné oddelenie. Tam sa preukázalo, že bol v minulosti odsúdený pre spáchanie trestnej činnosti. Zároveň sa zistilo, že menovaný sa dopúšťal poškodzovania rodinného domu po predchádzajúcej slovnej dohode s doposiaľ neznámou osobou, ktorá mu za takéto konania vyplatila finančnú odmenu. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie a zároveň spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona