Muž z Wisconsinu sa vyhrážal, že zabije prezidenta Obamu

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 17:58 • 2 min
Muž z Wisconsinu sa vyhrážal, že zabije prezidenta Obamu

WASHINGTON - Na 55-ročného muža z mesta Tomah v americkom štáte Wisconsin, ktorý je obvinený z vyhrážok zabitím prezidenta Baracka Obamu, vydali vo štvrtok zatykač.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes spravodajská televízia CNN. Obvinený sa v súčasnosti nachádza v psychiatrickom zariadení, napísala stránka fox6now.com.
     

Brian D. Dutcher (55) údajne vo štvrtok ochranke v knižnici v meste La Crosse vo Wisconsine povedal: "Uzurpátor je tu u nás, a keď dostanem šancu, unesiem ho a zastrelím." Na mysli mal Obamu, ktorý sa práve nachádzal v meste a propagoval tam svoj návrh na reformu miezd za odpracované nadčasy.
     

Podľa znenia zatykača Dutcher v rozhovore s tajnou službou potvrdil, že vyslovil tieto výroky pred ochrankou.
     

V zatykači sa tiež uvádza, že Dutcher zverejnil 30. júna na Facebooku text: "Super! Vo štvrtok budem v La Crosse. Dúfam, že tohto neúprimného prezidenta dostanem čistou ranou. Zabiť ho je našou ÚSTAVNOU POVINNOSŤOU!"
     

Dutcher takisto detektívovi z La Crosse povedal, že jeho vyhrážka bola vážna a že "by nepovedal to, čo povedal, keby to nemienil aj urobiť".
     

Vyhrážky voči Bielemu domu a Obamovi sú pomerne bežným javom, ale zatykač vydaný vo štvrtok prišiel v čase zvýšených bezpečnostných opatrení pred americkým víkendovým sviatkom 4. júla a bol dôsledkom obáv z teroristického útoku, napísal web televízie CNN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies