Muž z Vladivostoku sa priznal k otráveniu tisícov túlavých psov

NETKY.SK • 10 Február 2014, 09:26 • 2 min
Muž z Vladivostoku sa priznal k otráveniu tisícov túlavých psov

MOSKVA - Rus z Vladivostoku sa priznal k otráveniu tisícov túlavých psov pomocou jedom napusteného mäsa. Návod na prípravu toxickej zmesi, spôsob jej podania, ako aj to, kde sa látka dá zaobstarať, podozrivý získal z internetu, uviedla miestna polícia, ktorú dnes citovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Podľa príslušných úradov nemenovaný muž poľoval na psy od mája minulého roka do januára. Z policajného vyhlásenia však nebolo jasné, koľko zvierat uhynulo na otravu. Páchateľa prepustili na kauciu pod podmienkou zákazu opustiť mesto. Ruské zákony umožňujú za týranie zvierat odňať osobám slobodu na maximálne šesť mesiacov.
      

Túlavé psy sú bežnou realitou ulíc ruských miest a obcí. Za uplynulé roky došlo v krajine k prudkému nárastu lovcov psov, ktorí na verejných miestach nechávajú pohodenú otrávenú potravu. Následkom tejto činnosti je však aj úhyn mnohých domácich miláčikov, upozorňujú aktivisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies