Muž z Nitry sa vyhrážal Rómovi, dostal osem mesiacov podmienečne

NETKY.SK • 2 September 2016, 12:48 • 2 min
Muž z Nitry sa vyhrážal Rómovi, dostal osem mesiacov podmienečne

BRATISLAVA - Osem mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na 14 mesiacov vymeral dnes súd v tzv. super rýchlom konaní za trestný čin extrémizmu a nebezpečného vyhrážania 51-ročnému mužovi z Nitry, ktorý nadával a vyhrážal sa 29-ročnému bezdomovcovi.

slovakia

left justify in out

Osobitným motívom činu bola podľa polície príslušnosť poškodeného k rómskemu etniku. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, incident sa stal minulú sobotu večer pred budovou hlavnej železničnej stanice v Banskej Bystrici, keď si bezdomovec pýtal od obvineného oheň na zapálenie cigarety. Nitran mu začal vulgárne nadávať a vyhrážal sa, že ho zastrelí. Poškodený privolal železničnú políciu, ktorá opitého podozrivého zadržala. Ten vo verbálnom útoku pokračoval aj v priestoroch oddelenia železničnej polície.

 

"V tomto prípade ide o trestný čin nebezpečného vyhrážania, ktorý bol spáchaný z osobitného motívu a verejne. Osobitným motívom sa rozumie spáchanie trestného činu z národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti, nenávisti z dôvodu farby pleti či nenávisti pre sexuálnu orientáciu," upozorňuje Petrovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies