Muž z Námestova si sadol za volant s takmer tri a pol promile, hrozí mu väzenie

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 10:55 • 2 min
Muž z Námestova si sadol za volant s takmer tri a pol promile, hrozí mu väzenie

BRATISLAVA/ŽILINA - Väzenie hrozí 42-ročnému mužovi z okresu Námestovo, ktorý si sadol v pondelok v noci za volant pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, muža za volantom Škody Fabia zastavila medzi Námestovom a obcou Klin (okres Námestovo) po 23:00 policajná hliadka. Dychovou skúškou mu policajti namerali 3,46 promile alkoholu v dychu a predviedli ho na policajný útvar. Muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen preto, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," dodal Radko Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies