Muž z Hajnáčky má na krku až päť trestných činov, hrozí mu trest až desať rokov

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:03 • 2 min
Muž z Hajnáčky má na krku až päť trestných činov, hrozí mu trest až desať rokov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote 26-ročného muža z obce Hajnáčka. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, Hajnáčan si od presne nezisteného obdobia neoprávnene zadovažoval a prechovával pervitín a marihuanu.

slovakia

left justify in out

"Drogy následne predával a takto si zadovažoval finančné prostriedky pre vlastný prospech. Pri vykonaní domovej prehliadky v mieste jeho trvalého bydliska a pri osobnej prehliadke bolo nájdených podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ najmenej 22 obvykle jednorazových dávok marihuany a jedna obvykle jednorazová dávka pervitínu," priblížila hovorkyňa.

 

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. "Sudca okresného súdu vzal obvineného do vyšetrovacej väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala.

 

Vyšetrovateľ tohto muža obvinil aj zo zločinu krádeže, prečinu poškodzovania cudzej veci, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. Dopustiť sa ich mal v rokoch 2016 a 2017 vlámaniami do viacerých objektov v okrese Rimavská Sobota, pričom podľa hovorkyne s viacerými doposiaľ nestotožnenými páchateľmi ukradol okrem ďalších vecí i tri dlhé guľové zbrane a 40 kusov streliva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona