Muž z Briminghamu trpí záhadnou chorobou, ktorá ho neustále núti grgať

NETKY.SK • 19 Február 2021, 11:19 • 2 min
Muž z Briminghamu trpí záhadnou chorobou, ktorá ho neustále núti grgať

BIRMINGHAM - Bývalý taxikár z Birminghamu doslova pregrgal posledných osem mesiacov života.

slovakia

left justify in out

Michael O'Reilly, ktorý ma 61 rokov, trpí zvláštnou chorobou. Povedal, že  celé sa to začalo veľmi náhle po vypití šálky čaju vlani v júni a odvtedy grganie pokračujeLekári ešte stále nediagnostikovali o akú chorobu presne ide.

 

img

 

 

Ako to celé začalo?

 

„Začalo sa to jediným grgnutím z vypitia šálky čaju vlani v júni. Bolo to predtým, ako som šiel na golfové ihrisko a chlapík, s ktorým som sa hrával, mi dal pár sladkostí, aby mi pomohol. Ale zdalo sa, že sa to len zhoršuje, stále som grgal. Bolo to dosť nepríjemné, ale nemyslel som, že to bude vážne,až kým grganie neprestalo ani na ďalší deň,“ opísal celú situáciu Michael.

 

Momentálne sa mu to vraj stáva každých sedem minút, bez zastavenia. Slabé ale i „série“ silných „ostrých“ zvukov,  ktoré z neho nekontrolovane vychádzajú. „Je to skoro ako štikútka, pretože nie je cítiť, že prichádzajú, len ma prekvapujú a je to absolútna nočná mora. Je to len také náhodné a neviem, čo sa deje. Môže to trvať asi tri sekundy. Chcem len, aby to prestalo, pretože ma to skutočne znepokojuje,“ posťažoval sa Michael.

 

Prvýkrát šiel k lekárovi po tom, ako začal nekontrolovane grgať každých sedem minút, a odvtedy je to stále hlasnejšie, častejšie a podľa jeho slov „násilnejšie“. Niekedy je to len ojedinelé a zvyčajne potom, čo vypije nejaké tekutiny, ale niekedy nie a grganie neustáva. Jeho život sa vraj stal „nočnou morou“.

 

 

Michaelove predpoklady 

 

Myslí si, že možno trpí aerofágiou, čo je nadmerný prísun vzduchu, ktorý smeruje do žalúdka. „Myslím si, že by to mohlo byť tým, ale lekári doteraz nedokázali pomôcť. Predpísali mi lieky, ktoré nefungovali, takže teraz len čakám na ďalšie stretnutia. Absolvoval som online sedenia s neurológom, ale zatiaľ mi nič nezabránilo grgať každých pár minút,“ dodal grgajúci muž  Michael.

 

Podľa neho je to čoraz hlasnejší problém. Hľadal si prácu a toto ho znemožnilo. Kto zamestná niekoho, kto si pohovorí každých pár minút,“ spytuje sa zúfalo. Aerofágia vraj môže trvať aj roky a on dúfa, že sa lekári dostanú na kĺb tomu, prečo sa to naozaj deje.

 

img

 

„Zastaví sa to iba vtedy, keď ležím na chrbte. Ak sedím v skrčenej polohe vpredu, zdá sa, že sa to skôr rozbehne,“ opisuje celý proces. Ľudia z okolia si mysleli, že to mohlo byť spôsobené úzkosťou a nervami, ale Michael je vraj uvoľnený   bezstarostný človek.

 

„Nech je to už čokoľvek, chcem to zmierniť, aby som sa mohla vrátiť k šálke čaju bez obáv z hlasného grgania,“ dodal Michael na záver v rozhovore pre ledbible.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona