Muž vytiahol z rieky granát

NETKY.SK • 7 Apríl 2019, 14:11 • 2 min
Muž vytiahol z rieky granát

PRAHA - Policajné jednotky s pyrotechnikom zasahovali v nedeľu dopoludnia na Rašínovom nábreží v Prahe - nálezca im totiž oznámil podozrivý predmet podobný granátu. Píše o tom webová stránka Českého rozhlasu (ČRo).

slovakia

left justify in out

Muž prehľadával dno rieky Vltava magnetom na povraze a náhodou granát objavil. Svoj objav nahlásil polícii a následne tento predmet zaistil pyrotechnik, približuje ďalej spravodajský server iRozhlas.cz.

 

Policajti s pyrotechnikom potom uzatvorili približne 150 metrov dlhý úsek Rašínovho nábrežia. Obmedzenie sa dotklo aj tamojšieho trhoviska. Asistovali tiež hasiči, ktorí tam mali dve svoje jednotky.

 

obrazok

 

Podľa hovorcu pražskej polície Jana Rybanského išlo o náhodný nález. "Oznamovateľ a zároveň nálezca granátu ho vytiahol z Vltavy. Magnet hodil do rieky a pomaly ťahal k brehu, kde sa mu zachytil tento predmet," popísal situáciu.

 

Polícia Českej republiky potvrdila, že išlo naozaj o granát - konkrétne ručný vzoru 34. Bol zaistený a odvezený na zneškodnenie, uzatvára Český rozhlas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona