Muž vypil 52 fliaš historickej whiskey, o ktoré sa mal starať

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 15:33 • 2 min
Muž vypil 52 fliaš historickej whiskey, o ktoré sa mal starať

PENNSYLVÁNIA - Istý John Saunders z americkej Pennsylvánie čelí obvineniu z toho, že vypil 52 zo 104 fliaš historickej whiskey z roku 1912, ktoré ich majiteľka Patricia Hill chcela venovať miestnemu múzeu. Znalci odhadli hodnotu 52 fliaš na približne 102-tisíc dolárov (v prepočte viac ako 77-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Whiskey značky Old Farm vyprodukovala v roku 1912 spoločnosť West Overton Distilling Company. O päť rokov neskôr fľaše odkúpil priemyselník J.P. Brennan, ktorý ich následne pravdepodobne počas prohibície schoval za schodisko v suteréne svojho domu v mestečku Scottdale. Deväť debien whiskey objavili až v polovici 90. rokov počas rekonštrukcie domu na penzión, pričom v tom čase už nehnuteľnosť patrila Patricii Hill. Tá neskôr prenajala byt v suteréne 62-ročnému Saundersovi, pričom ho požiadala, aby sa o vzácne fľaše postaral. Namiesto toho však polovicu z nich vypil, čo potvrdili aj testy DNA. Tie polícia dala spraviť po tom, čo Saunders poprel, že stojí za zmiznutím whiskey. "Tvrdil, že whiskey sa pravdepodobne vyparila a dodal, že taká stará už ani nemohla byť dobrá," uviedol miestny policajný šéf Barry Pritts. "DNA testy neklamú. Som sklamaná, že mi klamal človek, ktorý je už viac ako 40 rokov naším rodinným priateľom," vyhlásila Hill. Saunders sa za tento čin postaví pred súd, termín začiatku procesu zatiaľ nie je známy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies