Muž vyliezol na stožiar trafostanice, zachraňovali ho hasiči

NETKY.SK • 22 Február 2015, 11:50 • 2 min
Muž vyliezol na stožiar trafostanice, zachraňovali ho hasiči

KOŠICE - V obci Drienov, okres Košice okolie, muž vyliezol na stožiar transformátorovej stanice, kde utrpel úraz.

slovakia

left justify in out

Navyše sa mu noha zakliesnila do konštrukcie stožiara vo výške približne štyri metre a visel dole hlavou. Tak ho našli privolaní hasiči z Moldavy nad Bodvou, vďaka zásahu ktorých muž prežil, no utrpel viaceré zranenia. Ako informoval dnes ráno dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, k nešťastnej udalosti došlo včera popoludní.

 

Hasiči po príchode na miesto nešťastia sa snažili muža dostať zo stožiara pomocou skladacieho rebríka. Osoba veľmi trpela, v bolestiach robila rôzne pohyby telom. Hasiči museli dávať pozor, aby nespadla na betónový základ stožiaru. Vzápätí sa mu noha vykĺzla spomedzi konštrukcie, hasiči však telo zachytili a stlmili jeho pád. Po páde bol muž celý čas až do príchodu rýchlej lekárskej pomoci pri vedomí. 
Hasiči zistili, že muž má na oboch rukách mal popáleniny tretieho stupňa. Popálené ruky mu sterilne obviazali špeciálnym zdravotníckym materiálom na popáleniny a až do príchodu záchranky mu poskytovali terapiu proti šoku. 

 

Po príchode zdravotníckej pomoci podali podrobnú správu o stave pacienta zasahujúcemu lekárovi. Pomohli zraneného naložiť na nosidlá naložením pacienta na nosidlá a preniesť do sanitky. 
Počas celého zásahu bol na mieste syn zraneného muža a pred príchodom rýchlej zdravotníckej pomoci sa na miesto dostavila aj manželka, ktorá poskytla údaje a oznámila, že je psychický liečený. Na miesto udalosti prišla aj policajná hliadka z Turne nad Bodvou, ktorá bude udalosť preverovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies