Muž vykopol dvere: Neváhal pritom zbiť majiteľa domu

NETKY.SK • 19 Február 2014, 15:11 • 2 min
Muž vykopol dvere: Neváhal pritom zbiť majiteľa domu

BANSKÁ BYSTRICA - Za trestné činy ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody odsúdili na 28 mesiacov väzenia Ivana Pehela Sendreia z Hnúšte.

slovakia

left justify in out

Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil prvostupňový nepodmienečný trest 28 mesiacov odňatia slobody za trestné činy ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody pre 39-ročného Ivana Pehela Sendreia z Hnúšte. Sendrei vykopol dvere na rodinnom dome v Rimavskom Brezove a káblom zbil jeho majiteľa Rudolfa.

Udalosť sa stala koncom mája 2011 asi o pol štvrtej ráno. Sendrei hľadal svoju družku u Rudolfa a do domu vnikol tak, že vykopol vchodové dvere. Rudolfa zbil elektrickým káblom po ramenách a rukách a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa napadnutý muž liečil takmer dva týždne. 

Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Sendreia za vinného podľa obžaloby a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody na 28 mesiacov. Prihliadal pritom na skutočnosť, že Sendrei bol doteraz šesťkrát súdne trestaný, z toho naposledy na desať rokov za vraždu. Z výkonu trestu ho podmienečne prepustili v roku 2007 a skúšobnú dobu mu stanovili na sedem rokov. A Sendreiovi priťažilo, že na Rudolfa zaútočil v podmienke. 

Voči verdiktu sa Sendrei odvolal s tvrdením, že Rudolfa nenapadol a v tom čase bol inde. Mala mu to dosvedčiť jeho družka Marcela, ale tá odmietla vypovedať. Sendreia usvedčil napadnutý Rudolf, jeden svedok a ďalšie dôkazy. 

Na odvolacie konanie Ivan Pehel Sendrei neprišiel a krajský súd rozhodol v neprítomnosti. Sudca nariadil aj výkon trestu. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona