Muž vulgárne nadával okoloidúcim a sácal do ľudí, hrozí mu väzenie

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 07:18 • 2 min
Muž vulgárne nadával okoloidúcim a sácal do ľudí, hrozí mu väzenie

BRATISLAVA - Obvineniu z úmyselného prečinu výtržníctva v jednočinnom súbehu s prečinom podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd čelí v súčasnosti 32-ročný Július Š. z Bratislavy. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

slovakia

left justify in out

Obvinený sa mal podľa doterajšieho vyšetrovania v piatok (8.4.) v čase krátko pred 19.45 h, pred hotelom na Metodovej ulici v Bratislave, dopustiť hrubej neslušnosti. Okoloidúcim vulgárne nadával, agresívne do nich sácal a taktiež sklenenou fľašou napádal okoloidúce motorové vozidlá. Július mal opakovane svojimi gestami a pokrikom hesiel prejavovať sympatie k skupine alebo hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb.

 

Muž mal následne vojsť do vnútorných priestorov hotela, kde sa mal pokúsiť fyzicky napadnúť zamestnanca recepcie. V konaní mu zabránili pracovníci SBS, ktorí Júliusa vyviedli z priestorov hotela späť na ulicu. Na miesto dorazila privolaná policajná hliadka, ktorá muža v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušný útvar polície.

 

Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. "superrýchlom konaní".

 

TASR informovala Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona