Muž vnikol na nádvorie sídla britskej kráľovnej Alžbety II., skončil v rukách polície

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 14:36 • 2 min
Muž vnikol na nádvorie sídla britskej kráľovnej Alžbety II., skončil v rukách polície

LONDÝN - Britská polícia zadržala muža, ktorý preliezol cez plot a prenikol na nádvorie Buckinghamského paláca - londýnskeho sídla britskej kráľovnej Alžbety II. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia londýnskej Metropolitnej polície 41-ročného muža zadržali v stredu večer pre podozrenie z vniknutia na chránené priestranstvo.


"Naše bezpečnostné opatrenia boli v tomto prípade efektívne a nikto nebol ani na chvíľu v ohrození," uviedol na margo prípadu okresný náčelník metropolitnej polície Adrian Usher.


V priebehu desaťročí sa do londýnskeho sídla britskej kráľovnej pokúšalo dostať viacero narušiteľov. Najznámejším je prípad Michaela Fagana, ktorému sa v roku 1982 podarilo preniknúť do kráľovninej spálne, keď bola ešte v posteli. Panovníčka sa s narušiteľom desať minút rozprávala a následne privolala pomoc.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies