VIDEO Muž v USA zahynul po tom, ako vbehol do plameňov na festivale Burning Man

NETKY.SK • 4 September 2017, 06:47 • 2 min
VIDEO Muž v USA zahynul po tom, ako vbehol do plameňov na festivale Burning Man

BLACK ROCK CITY - Muž, ktorý vbehol do plameňov na festivale Burning Man, o niekoľko hodín neskôr v nemocnici podľahol ťažkým popáleninám.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný Aaron Joel Mitchell sa podľa polície počas pálenia obrovskej drevenej sochy dokázal dostať cez dve skupiny ochrankárov, ktoré tvorili bezpečnostný perimeter.

Podľa šerifa nevadského okresu Pershing Jerryho Allena bolo na mieste asi 50-tisíc ľudí, keď sa hasičom podarilo Mitchella vytiahnuť z plameňov. Následne ho letecky previezli do popáleninového centra nemocnice UC Davis, kde však v nedeľu ráno zomrel. Lekári potvrdili, že nebol pod vplyvom alkoholu, no čakajú ešte na celkové výsledky toxikologických testov. "Nevieme, či to spravil zámerne alebo ho k tomu podnietili drogy. Tým si zatiaľ nie sme istí," uviedol šerif.

 



Organizátori podujatia v stanovisku oznámili, že rušia pálenia plánované cez deň, no záverečné pálenie chrámu naplánované v nedeľu na ôsmu večer miestneho času sa uskutoční. Na akcii, ktorá sa každoročne koná v púšti Black Rock, asi 160 kilometrov severne od Rena, sa tento rok zúčastnilo viac ako 70-tisíc ľudí. V súvislosti s Mitchellovou smrťou im organizátori ponúkli možnosť využiť psychologické poradenstvo.

 



Podľa šerifa Allena sa ľudia už aj v minulosti pokúšali vbehnúť do plameňov a zaznamenali aj poranenia, keď si chceli na pamiatku uchmatnúť kúsok sochy alebo sa prechádzali po horúcich uhlíkoch, no organizátorom sa darilo im v tom úspešne brániť s pomocou vlastných ochrankárov, ktorí tvoria okolo plameňov ľudskú reťaz. On sám si vraj za svojich 15 rokov služby v okrese nepamätá, že by tam niekto zahynul.

Deväťdňový festival zvyčajne kulminuje v sobotu večer pálením 12-metrovej drevenej sochy symbolizujúcej znovuzrodenie a končí sa v pondelok ráno po nedeľnom pálení chrámu. Podujatie vzniklo v San Franciscu a v roku 1990 sa presunulo do Nevady.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona