Muž v Nitre postriekal svojou krvou kľučky bytovky: Tvrdil, že je HIV pozitívny

NETKY.SK • 13 Október 2017, 09:21 • 2 min
Muž v Nitre postriekal svojou krvou kľučky bytovky: Tvrdil, že je HIV pozitívny

Polícia včera zadržala muža, ktorý na nitrianskom sídlisku vlastnou krvou znečistil kľučky dverí na bytovke.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia jedného z nitrianskych sídlisk majú obavy, že by sa mohli nakaziť vírusom HIV. Dôvodom je incident, ktorý sa odohral včera v popoludňajších hodinách, keď 30-ročný muž znečistil vchod do bytovky svojou krvou, pričom o sebe vyhlasoval, že je HIV pozitívny.

 

„Injekčnou striekačkou si pichal do brucha a do iných častí tela a krvou potom postriekal kľučky, schránky aj vchodové dvere,“ opísala situáciu jedna z obyvateliek sídliska. Páchateľ natrel krvou sedem dverí v štyroch vchodoch.

 

Muž, ktorý vraj strávil niekoľko dní na ulici, vykrikoval aj po tom, čo prišli záchranári a policajti. To, či bol skutočne nakazený vírusom, zatiaľ nie je známe.

 

Polícia ostala na mieste činu niekoľko hodín s cieľom zamedziť obyvateľom kontaktu s kontaminovanými kľučkami. Niektorí však napriek tomu tvrdia, že na nebezpečenstvo ich nikto neupozornil. Vo večerných hodinách prišli následky vyčíňania odstraňovať hasiči.

 

Polícia začala trestné stíhanie vo veci šírenia nákazlivej choroby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies