Muž v Modre zaútočil na policajnú hliadku, teraz mu hrozí až osem rokov

NETKY.SK • 12 Február 2015, 12:12 • 2 min
Muž v Modre zaútočil na policajnú hliadku, teraz mu hrozí až osem rokov

BRATISLAVA - Obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa čelí 29-ročný Vincent z okresu Pezinok, ktorý v utorok (10. 2.) zaútočil na policajnú hliadku najskôr verbálne, následne ozbrojený kuchynským nožom aj fyzicky. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov bola v utorok policajná hliadka vyslaná v čase o 00.30 h k prevereniu oznámenia o poškodení jedného z domov v Modre – Harmónii. V blízosti poškodeného domu hliadka spozorovala osobu mužského pohlavia, ktorá sa po príchode polície dala na útek. "Osoba bola následne prenasledovaná až do areálu budovy bývalého hotela. Tam na hliadku zaútočila najskôr verbálne, následne aj fyzicky ozbrojená kuchynským nožom, pričom členov hliadky ohrozovala na živote a zdraví," povedal Szeiff.
      

Podľa neho muž javil známky požitia alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky a na opakované výzvy zasahujúcich policajtov nereagoval a v ich ohrozovaní pokračoval. "Po odzbrojení a spacifikovaní bola osoba obmedzená na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov umiestnená v cele policajného zaistenia," podotkol hovorca.
      

Ako ďalej uviedol, policajný vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodal Szeiff.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies