Muž v čínskom obchodnom centre vraždil: Sekáčom zabil dvoch ľudí a 9 ďalších zranil

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 12:00 • 2 min
Muž v čínskom obchodnom centre vraždil: Sekáčom zabil dvoch ľudí a 9 ďalších zranil

PEKING - Dvoch ľudí zavraždil a ďalších deväť osôb zranil sekáčom na mäso muž v priestoroch obchodného domu spoločnosti Walmart v priemyselnom meste Šen-čen na juhu Číny.

slovakia

left justify in out

Počas útoku v nedeľu večer zadržali podozrivého - 30-ročného nezamestnaného muža. Motív útoku zatiaľ nie je známy, dodala polícia vo vyhlásení na internete.

 

Strelné zbrane sú pre bežných Číňanov nedostupné, a tak útoky častejšie páchajú nožmi alebo podomácky vyrobenými výbušninami. Po niekoľkých takýchto značne medializovaných útokoch, zameraných i proti deťom v tesnej blízkosti materských či základných škôl, úrady sprísnili predpisy na predaj nožov.

 

Páchateľov väčšiny predošlých útokov označili úrady za duševne chorých alebo za sociálne vykorenených jedincov, prechovávajúcich nenávisť voči spoločnosti. K problému prispel aj nedostatok financií na diagnostikovanie a liečbu týchto stavov, tvrdia odborníci.

 

Pri jednom z nedávnych útokov podobného charakteru zabil 22-ročný muž osem ľudí, keď odpálil podomácky vyrobenú výbušninu v hlavnom vchode do materskej školy na východe Číny. Zverejnené bolo len priezvisko podozrivého, Sü, ale motív úrady neuviedli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies