Muž v Bratislave vystrelil aspoň 19-krát, ohrozil aj maloleté dieťa

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 15:02 • 2 min
Muž v Bratislave vystrelil aspoň 19-krát, ohrozil aj maloleté dieťa

BRATISLAVA - Muž, ktorý v piatok (27. 3.) podvečer vytiahol svoju zbraň v bratislavskej Rači, vystrelil minimálne 19-krát. Vyplynulo to z doterajšieho vyšetrovania polície. Streľba sa síce zaobišla bez zranení, 31-ročný Matej P. z Bratislavy ale ohrozil okrem iných aj maloleté dieťa, ktoré vtedy sedelo v blízkom aute. Na aute vznikla škoda asi za 3000 eur. Bratislavčanovi dnes hrozí trest až 12 rokov za mrežami.

slovakia

left justify in out

"Vo vozidle v inkriminovanom čase sedelo na zadnom sedadle maloleté dieťa, na mieste spolujazdca 24-ročná žena a pri vozidle stál 36-ročný muž," opisuje situáciu bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

 

Muž mal podľa polície strieľať z balkóna v jednom z bytových domov na Cígeľskej ulici, ako aj v priestoroch blízkej Rustaveliho ulice. Podozrivého policajti chytili v bytovom dome a odviezli. "Pištoľ, z ktorej mal muž strieľať, policajti zaistili. Išlo o zbraň, ktorú mal muž v legálnej držbe," uviedla Kurucová.

 

Bratislavčan je už dnes obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a bol spracovaný podnet k návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Pre poškodenie motorového vozidla je vedené trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Hovorkyňa podotkla, že Matejovi P. hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. "Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," dodala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona