Polícia chytila muža, ktorý sa v aute pokúsil preniknúť do belgických kasární

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:08 • 2 min
Polícia chytila muža, ktorý sa v aute pokúsil preniknúť do belgických kasární

BRUSEL - Belgická polícia zadržala dnes krátko po poludní muža podozrivého z pokusu o útok na kasárne pri meste Namur juhovýchodne od Bruselu. Momentálne ho vypočúvajú, informovala tlačová agentúra Belga s odvolaním sa na prokuratúru.

slovakia

left justify in out

Zadržaný podľa správy pochádza z oblasti okolo Namuru. Belgické médiá uviedli, že muž má údajne psychické problémy, píše agentúra APA. Prokuratúra predtým potvrdila, že bránu kasární pri obci Flawinne neďaleko Namuru sa dopoludnia pokúsil preraziť s vozidlom muž s kuklou na hlave. Na mieste zaznelo viacero výstrelov a muž utiekol. Správy o zranených sa neobjavili. Vozidlo použité pri pokuse o útok našli krátko po incidente v neďalekej štvrti mesta Namur, ktoré starostlivo preskúmali policajti. Samotného podozrivého policajti zadržali o tri hodiny neskôr po pátraní, do ktorého zapojili aj vrtuľníky, uviedol podľa agentúry AP hovorca prokuratúry.

 

Belgicko je v stave zvýšenej pohotovosti pred ďalšími útokmi extrémistov po tom, ako ozbrojenec v máji 2014 zabil štyroch ľudí pri útoku na židovské múzeum v Bruseli. V januári policajti zabili dvoch mužov a zadržali tretieho v meste Verviers na východe krajiny pri protiteroristickom zásahu, zameranom proti skupine podozrievanej z prípravy závažného útoku. Belgicko patrí podľa nedávnej predbežnej správy OSN ku krajinám, z ktorých v prepočte na jedného obyvateľa pochádza najviac zahraničných bojovníkov, ktorí sa pridali k extrémistickej skupine Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii. Belgickí predstavitelia v tejto súvislosti vyjadrili otvorene obavy, čo by títo ľudia mohli urobiť, keď sa vrátia do Belgicka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies